Startsida      Om företaget      Behandling      Naprapathögskolan      Svenska naprapatförbundet      Kontakt


Reglerad av miljö- och hälsovårdsmyndigheten. Innehar patientförsäkring.

Henningssons Naprapatklinik öppnade på Dalregementet i augusti 2007. Kliniken ägs och drivs av Johan Henningsson som är utbildad naprapat vid Naprapathögskolan i Stockholm.
Naprapatin är närbesläktad med kiropraktiken och utvecklades av Dr Oakley Smith i Chicago, USA 1907. Naprapati är en behandlingsform som bygger på manuell medicin. Begreppet "manuell medicin" syftar på att man till stor del förlitar sig på sina egna händer för att undersöka och behandla störningar i människans rörelseapparat: skelett, rygg, leder och muskler. Naprapatin introducerades i Sverige 1970.

Verksamheten baseras på ett humanbiologiskt och beteendevetenskapligt tänkande och är idag accepterat av samhället, vilket visas av att legitimationen infördes 1994. En legitimerad naprapat har gått en 4-årig utbildning på Naprapathögskolan och därutöver praktiserat ett år, bl.a inom offentlig vård, för att kunna bli legitimerad av Socialstyrelsen. Socialstyrelsen är tillsynsmyndighet för naprapater, såsom för läkare. Naprapater lyder precis som alla andra legitimerade yrkesutövare under Hälso- och sjukvårdens lagar och förordningar. Mer detaljerad information återfinns under fliken Naprapathögskolan.

Telefontider
Måndag - Fredag
08.00-17.00

Besöksadress
Kaserngården 4
(A-kasernen), Falun
Hitta hit

Bokning
023-218 20
072-245 25 07

Henningssons naprapatklinik © 2011 Produced by Creavit web & design